در سی و سومین جشنواره تئاتر استان آذربایجان غربی
دومین جلسه کارگاه نقد با مدرسی رضا رجایی برگزار شد

دومین جلسه کارگاه نقد با مدرسی رضا رجایی برگزار گردید 2

دومین جلسه کارگاه نقد با مدرسی رضا رجایی برگزار گردید 3

دومین جلسه کارگاه نقد با مدرسی رضا رجایی برگزار گردید 4

دومین جلسه کارگاه نقد با مدرسی رضا رجایی برگزار گردید 5

دومین جلسه کارگاه نقد با مدرسی رضا رجایی برگزار گردید 6
دومین جلسه کارگاه نقد تئاتر با مدرسی رضا رجایی کارشناس ارشد هنرهای نمایشی،دانشآموختهی کارگردانی و مدرس این کارگاه در ساعت ۱۷ روز هجدهم آذر ماه ۱۴۰۰ در سالن فرهنگ مجتمع فرهنگی هنری اداره ارشاد ارومیه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از آذربایجان غربی، جلسهی دوم از کارگاه نقد با سخنرانی «رضا رجایی» دانشآموختهی ارشد تئاتر با حضور تیم داوری جشنواره،«بهزاد فراهانی» به همراهی آقایان «غریب منوچهری» و دکتر «رحیم عبدالرحیمزاده»،پیرامون «نقد اسطورهای:تعابیر،سوءتعبیرات و تصویرها» در تالار فرهنگ مجتمع فرهنگی و هنری ارومیه آغاز گردید. در این کارگاه که در روز دوم نیز همزمان با جشنوارهی تئاتر استان آذربایجانغربی بهصورت فشرده و روزانه در ساعت ۱۷ برگزار میشد،ابتدا «رضا رجایی» ضمن خوشامدگویی به تیم داوری،با ارایهی مقدمه و آوردن فکتهایی از آثار اسطورهشناسان بزرگی چون «جوزف کمپل» به تعریف و توصیف از نقد اسطورهای پرداخت. وی علت انتخاب این رویکرد از نقد را جهت ارایه و بحث و بررسی در کارگاه،کمتوجهی و عدم پرداختن به این گونه از نقد عنوان کرد. در ادامه رابطهی نقد اسطورهای و نقد روانشناختی مطرح شد؛ رابطهی تنگاتنگ آنها که هردو به به انگیزههای زیربنایی بشری مربوطند. سپس ضمن اشاره به سوءتعبیرات،ارتباط اسطوره با «کهنالگوها» با ارایهی چند نمونه از آنها تشریح شد. قابل ذکر است شرکتکنندگان در این کارگاه در جلسهی دوم بیشتر از روز قبل توانستند ضمن پرسش و پاسخ با مدرس دوره،تعامل هرچه بیشتر خود را با مباحث مطرحشده در کارگاه به نمایش بگذارند.
رضا رجایی در ادامه با طرح «بنمایههای مثالی» یا الگوها به شباهتها و تفاوتهای آنها با صور مثالی و کهنالگوها پرداخت. در پایان جلسه دوم نیز کهنالگوها بهصورت انواع یا ژانر ادبی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مقرر گردید این رویکرد از نقد در جلسهی روز سوم یعنی جلسهی پایانی با ارایهی آراء و نظریات کارل گوستاو یونگ ادامه یابد.
جلسه دوم کارگاه نقد در جشنواره تئاتر استانی نیز با استقبال گرم علاقمندان به مباحث آموزشی در هنرهای نمایشی و رویکردهای مربوط به نقد درام و نقد تئاتر(شباهتها و تفاوتها)با صحبتها و راهنماییهای استاد ارجمند و بازیگر مطرح کشورمان جناب آقای استاد بهزاد فراهانی در تببین و تشریح ژانر کمدی و تراژدی از منظر نقد اسطورهای به کار خود پایان داد.