انجمن هنرهای نمایشی شهرستان بوکان با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان اقدام به برگزاری کارگاه یک روزه آموزشی تئاتر خیابانی کرد.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در استان آذربایجانغربی در یکم اسفند ۱۳۹۹ انجمن هنرهای نمایشی شهرستان بوکان با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان اقدام به برگزاری کارگاه یک روزه آموزشی تئاتر خیابانی کرد. افشین ناصری کارگردان و نویسنده و بازیگر تئاتر به عنوان مدرس این دوره ابتدا درباره تاریخچه تئاتر خیابانی و مفهوم آن اینگونه توضیح داد : تئاتر خیابانی به معنای تئاتری که در خیابان اجرا میشود نیست چون هنرهای نمایشی میدانی دیگری هم در خیابان اجرا می شود که فقط جنبه سرگرمی و تفریحی دارد و چرخاندن زندگی و امرار معاش. تئاتر خیابانی در حوالی جنگ جهانی اول در اروپا به خاطر تبلیغ و بحران و نهضتهای فکری و جریانهای سیاسی که از هنر نمایش برای اهداف و افکار خود استفاده میکردند به وجود آمد و به روح معترض بودن آن با پایانی شوک آور و قوی پرداخت ناصری بعد از آن به یکی از عناصر مهم تئاتر خیابانی یعنی تماشاگر پرداخت تماشاچی را در نمایش خیابانی مورد بحث قرار داد که تماشاگر در این گونه نمایش پر توقع و عاصی است و بلیت نمیخرد که در سالن نمایش بنشیند و تئاتر ببیند بلکه او مداخله میکند و به عنوان یک همبازی مداخله نکردنش هم نوعی بازی است تماشاگر در نمایش خیابانی نبض نمایش است، سوال میپرسد، تحلیل می کند، تو را به چالش می کشد و حتی ممکن است مسیر نمایش را هم تغییر دهد. در بحث دوم کارگاه به طرح و ایده خلاقیت و فضاسازی سازی و نقطه اوج در کار خیابانی و از همه مهمتر به حوادث اجتماعی پیش بینی نشده در اجرا و زبان نمایش خیابانی پرداخت. سپس هنرمندان حاضر در جلسه با بیان مطالبی در این باره شروع به سوال پرسیدن کرده و جلسه به گفتمان دوطرفه تبدیل شد. نکته حائز اهمیت در این کارگاه حضور کودکان و پرسیدن سوأل آنان و مطرح کردن طرح هایی برای نمایش خیابانی از طرف آنها بود که جلسه بعد از سه ساعت با نتیجه گیری اینکه: تئاتر خیابانی باید توان جذب مخاطب را داشته باشد و از موقعیت ها و درگیری های روزانه و اجتماعی مخاطب بهره ببرد تا ارتباط بین نمایش خیابانی و مخاطب بهتر صورت گیرد به پایان رسید. در آخر جلسه هنرمندان خواهان ساماندهی گروه های خیابانی و نشست دیگری درباره نوشتن طرح وایده درتاترخیابانی شدند.
نخستین جشنواره « تک نفره » شهرستان بوکان با معرفی برگزیدگان این جشنواره به کار خود پایان داد.هیات داوران اولین جشنواره تئاتر تک نفره بوکان با مشاهده ۶ نمایش، بعد از بحث و گفتگو و تبادل نظر نتیجه آرای خود را اعلام کردند
با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی، امام جمعه، فرماندار، رئیس دادگستری و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوط دفتر هنرهای نمایشی این شهرستان افتتاح شد.
با حضور محمد باقر بابایی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، قصابزاده مدیریت آموزش و پرورش شهرستان، سعید عطارد رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان چالدران و جمعی از هنرمندان، دفتر هنرهای نمایشی شهرستان چالدران افتتاح شد.
از سوی دبیرخانه نخستین جشنواره نمایشنامهخوانی «رامان» شهرستان سردشت، رسول بانگین، امید خاکپور و امین سیمین مرام به عنوان داوران این رویداد معرفی شدند.
تئاتر آذربایجان غربی_ محسن مصطفی پور؛ پژوهش حاضر با استفاده از نشانه شناسی مکان، به بررسی مکان و ارتباط آن با سایر عناصر نمایشی در نمایشنامه برپهنه دریا نوشتهی اسلاومیر مروژک می پردازد. هدف اصلی این پژوهش یافتن مهم ترین مولفههای مکانی در نمایشنامهی مذکور و مطالعه و ...
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهیندژ با همکاری انجمن هنرهای نمایشی استان آذربایجانغربی و انجمن هنرهای نمایشی دفتر شهرستان شاهیندژ اولین جشنواره تجربی شهرستان شاهیندژ را برگزار میکنند.
با حضور رئیس و کارشناس فرهنگی هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهیندژ ، اعضای هیأت رئیسه انجمن هنرهای نمایشی استان آذربایجانغربی و جمعی از پیشکسوتان و هنرمندان تئاتر، دفتر هنرهای نمایشی این شهرستان افتتاح شد.
با حضور دکتر ناصر خدایاری مدیر کل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی ، دکتر خلف خانی معاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد ماکو و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ، دفتر انجمن هنرهای نمایشی ماکو افتتاح شد.
با حضور محمد باقر بابایی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر تمری معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری اشنویه، امید خاکپور رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اشنویه دفتر هنرهای نمایشی این شهرستان افتتاح شد.